Van blind typen tot aan Het Nieuwe Werken

Van-blind-typen-tot-aan-het-nieuwe-werken

Wist je dat ondersteunend administratief werk vroeger nog echt een mannenvak was? En wist je dat vrouwen in die tijd nog geeneens mochten fietsen? Daar kwam na de oorlog verandering in. Vrouwen namen letterlijk ‘het stuur’ in eigen handen en begonnen te knokken voor hun rechten: de emancipatie van de werkende vrouw in Nederland werd geboren.

Schoevers is waar het allemaal begon en heeft een grote rol gespeeld binnen de emancipatie van de werkende vrouw. Welgestelde jonge vrouwen leerden blind typen op de muziek van Charleston tot aan Het Nieuwe Werken anno nu.

Ook Christa kan zich nog goed herinneren dat zij letterlijk elke afzonderlijke brief moest uittikken op de typemachine. Het liefst nog met carbonpapier ertussen. Kopieermachines waren er nog niet, althans niet waar zij werkte. Kun je het je voorstellen? 200 DEZELFDE brieven uittikken? Ook Christa heeft zich onder andere via Schoevers opleidingen doorontwikkeld. Van de secretaresseopleiding tot aan Secretary Next. Je moest vanwege Het Nieuwe Werken ineens ook verstand hebben van marketing, social media en financiële kengetallen.

Uiteraard een hele mooie ontwikkeling binnen het bedrijfsleven! Er wordt een steeds groter beroep gedaan op (management)ondersteuners. Eigenlijk mag je het woord secretaresse niet eens meer noemen, zij zijn namelijk letterlijk verantwoordelijk voor het gehele supportmanagement. De combi van Het Nieuwe Werken en de digitalisering maakt dat de meeste ondernemers/ managers niet meer gebonden zijn aan een kantooromgeving. Met als gevolg dat zij zoekende zijn naar manieren om effectief te kunnen werken. Er komt steeds meer op ons af; meer prikkels, meer ‘stoorzenders’. Een telefoontje hier, een e-mailtje, whats-appje, social media bericht daar. Herkenbaar?

Wie had dat kunnen bedenken dat vrouwen oftewel Virtueel Assistenten ondernemers op afstand kunnen ondersteunen? En nee niet alleen omdat wij snel kunnen typen. Maar wij staan echt naast onze opdrachtgevers en zorgen ervoor dat zij zonder al te veel prikkels en stoorzenders effectief hun werk kunnen uitvoeren. Christa noemt vaak het mooie voorbeeld: ook al was het achter de schermen soms een enorme chaos om alles in goede banen te leiden, de directeur had aan het eind van de dag het gevoel dat hij een heerlijke relaxte en effectieve werkdag achter de rug had. En dat is nou precies de essentie van ons verhaal.

Belangrijkste tip:

Als je als ondernemer alles alleen blijft doen terwijl de stoorzenders blijven toenemen, dan bereik je niets. Zorg ervoor dat jij je kunt richten op je kerntaken en aandacht besteedt aan dingen die jou verder brengen en ook echt geld opleveren. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, werken AAN je bedrijf i.p.v. IN je bedrijf. En de (virtueel) assistenten doen de rest ;).

Kun jij nog herinneren hoe je vroeger op kantoor zat? Zoals bijvoorbeeld met een sigaretje op je lip 200 brieven uittikken? 😉
Deel je leukste ervaring met ons!


Tags

Geef een reactie

Your email address will not be published.

top