Het leven van een ondernemer gaat (niet) altijd over rozen

leven-van-een-ondernemer

Stel dat iemand tegen jou zegt: “ik ben een manager”. Dan kun je zelf wel invullen dat hij/zij zich bezighoudt met het managen van iets. Maar wat dan? Een dierentuin? Een speelparadijs? Een uitzendbureau? Een afdeling?

Als ik zeg: “ik ben een Virtueel Assistent”, dan weten ook weinig mensen wat ik eigenlijk doe. “Virtueel? Werk je in de Cloud? Ben je een soort Siri? Oh, je doet dus administratief werk?”.

Ehm, tja. Nou goed. Laat ik beginnen bij het begin.

Onafhankelijk van tijd, plaats (en taken)

Het begint bij de ondernemer die steeds vaker onafhankelijk van tijd en plaats werkt. Even denkend aan het nieuwe werken… yes, tijden veranderen.

Voor mij staat ondernemerschap voor vrijheid, je eigen tijden en werkdagen bepalen, zelf beslissen welke je gaat oppakken en je hebt alle touwtjes zelf in handen. Heerlijk!

Echter, als het drukker begint te worden dan heb je dit niet altijd zelf in de hand. Je business groeit en tegelijkertijd wil je de verwachtingen van je klanten blijven waarmaken. In de tussentijd:

– Worden je werkdagen steeds langer.
– Schuif je bepaalde taken voor je uit (en stapelen de werkzaamheden zich op).
– Moet je soms ook in de weekenden door werken.
– Klanten beginnen aan je trekken.
– Oh ja, je hebt ook nog een privé leven.

Kortom: het leven van een ondernemer gaat niet altijd over rozen…

Accepteren dat je wellicht ondersteuning nodig hebt

Echter, dit hoort wel bij het ondernemerschap. Je weet immers waar je het voor doet. Toch?

Als bovenstaande je bekend in de oren klinkt. En je hebt behoefte aan meer declarabele uren of gewoon eens wat extra vrije tijd voor jezelf? Dan zul je eerst moeten accepteren dat je wellicht ondersteuning nodig hebt. Zodra je dit gevoel accepteert en ook erkent, dan kun je zoeken naar een oplossing.

De oplossing? Begin met het uitbesteden van taken. En nee, je hoeft niet gelijk iemand in dienst te nemen. Begin eerst eens met een Virtueel Assistent.

Waarom een Virtueel Assistent?

– Ondersteunt jou alleen wanneer het nodig is.
– (Vaak) hoog opgeleid.
– Je kunt een breed scala aan werkzaamheden bij hem/haar beleggen.
– Is niet gebonden aan kantoortijden.
– Eigen werkplek.

Een Virtueel assistent is jouw collega waar je werkzaamheden aan kunt overdragen, onafhankelijk van tijd, plaats en taken.

Waar begin je?

Stel duidelijke doelen voor jezelf. Welke werkzaamheden kun je delegeren? Wat gaat jou direct meer tijd opleveren? En nog belangrijker: wat zijn dit voor taken? Zet dit voor jezelf op papier. Een handige tip: hou een week lang exact in je agenda bij wat je doet qua werkzaamheden en hoeveel tijd je hieraan kwijt bent. En noteer ook welke taken je naar voren schuift en/of niet aan toegekomen bent.

Gratis VA-sessie van 30 minuten

Toch is het soms best lastig om de ‘pijnpunten’ bij jezelf naar boven te halen.

Tijdens een gratis VA-sessie zoomen wij in op jouw situatie en na deze sessie ontvang jij een checklist met taken welke jij zou kunnen delegeren aan een VA.

Plan hier jouw gratis online VA-sessie

Enige wat nog rest: de zoektocht naar een Virtueel Assistent die bij jou past!

Tags

Geef een reactie

Your email address will not be published.

top