Heb jij een pauzeknop?

Heb-jij-een-pauzeknop

Als ondernemer zijnde heb je zelf de touwtjes in handen om datgene te doen waar jouw passie ligt. En als kers op de taart mag je alles zelf bepalen binnen jouw bedrijf; je uurtarief, je werkdagen, eventuele collega’s, jouw ideale klanten..

Toch zijn er vast ook wel eens dagen dat je denkt: “kon ik de tijd maar even op pauze zetten”. En stel je hebt een pauzeknop tot je beschikking, wat zou je dan het liefste willen doen?

Een goed boek lezen
Uitwaaien langs het strand
Sporten
Lekker uitgebreid koken
Met je gezin op pad
Een terrasje pakken
Of gewoon even helemaal niets

Wij zien steeds vaker ondernemers om ons heen die gewoonweg geen tijd en ruimte in hun agenda hebben om te ontspannen. Omdat jij destijds de beslissing hebt genomen om een eigen onderneming te beginnen, is het toch te gek voor woorden dat opgeslokt worden door je werkzaamheden ‘part of the deal’ is?

Dat kan anders! Daarom geven je graag drie ogen-doen-opende tips:

Tip #1 Las voor jezelf die welverdiende pauze in
Hoe druk je ook bent, hoeveel werk er nog op je ligt te wachten: zorg voor ontspanning! Als je hoofd vol zit, dan is je focus en energie ver te zoeken. En focus en energie is nou net hetgeen wat je nodig hebt om met veel plezier aan je werk te beginnen (en het ook af te krijgen).

Tip #2 Stel doelen voor jezelf
Denk eens terug aan de redenen waarom je jouw bedrijf bent gestart. Droomde je van gouden bergen? Was het de vrijheid? Iedereen heeft zo zijn beweegredenen, wat dat betreft is the sky the limit. Als je iets ECHT wilt en erin gelooft, dan ga je er voor de volle 100% voor en meestal werpt dat zijn vruchten af.
Echter het belangrijkste is dat je jezelf wel voor 100% kunt blijven geven. Stel daarom realistische doelen voor jezelf die je ook waar kunt maken. Je kunt wel blijven dromen van de vrijheid als zelfstandig ondernemer, maar als je vervolgens geleefd wordt door je agenda dan raak je al snel gedemotiveerd.

Tip #3 Werk AAN je bedrijf in plaats van IN je bedrijf
Je bedrijf groeit.. Je wilt zeker weten dat het goed gaat binnen je bedrijf, dus daarom kun je maar beter zelf alle taken uitvoeren. Toch?

WRONG!

Door werkzaamheden uit te besteden zeg je STOP tegen continu brandjes blussen en zorg je voor een structurele oplossing met als effect: focus op klanten, strategie en bedrijfsgroei! Kotom: werken AAN je bedrijf in plaats van IN je bedrijf.

———————-
Zet jij de tijd wel eens op pauze?
En zo ja welke ontspanning gun je jezelf dan? We zijn erg benieuwd.
Je kunt je reactie hier achterlaten.


Tags

2 comments

 • Pim van asperdt /

  Ai, de tijd op pauze zetten lukt me, nog, niet. Wat ik zou doen als het me wel lukte? Helemaal niets waarschijnlijk of een boek lezen.

  Gelukkig ben ik wel al zover dat ik niet de hele dag brandjes loop te blussen en werk in AAN mijn bedrijf ipv er in.

  • Chantal Smits /

   Goed om te horen Pim. Fijn om te horen dat wij een bijdrage kunnen leveren binnen het AAN je bedrijf werken 😉

   En in de tussentijd blussen we jouw brandjes (met veel plezier!)

Geef een reactie

Your email address will not be published.

top