Stop met 100 dingen tegelijk doen. Cut the crap!

Cut-the-crap

Niet wetende waar ik moet beginnen omdat ik zoveel te vertellen heb. Maar laat ik mij houden aan het advies wat ik ook aan klanten geef.

“Begin gewoon met schrijven en ga later de kritische redacteur uithangen”.

Ok, dan doen we dat ?

‘Me-time’

Wat was het een topmaand. De afgelopen weken hebben we veel tijd in onszelf geïnvesteerd. Tijd om na te denken, tijd om focus aan te brengen binnen onze (professionele) activiteiten en tijd om nieuwe inzichten op te doen. Me-time, heerlijk!

We hebben onder andere de Insta Story Challenge en het Online Virtual Assistant Festival met maar liefst 22(!) webinars van max 30 minuten gevolgd. Ik maakte kennis met o.a. Patty Golsteijn. Jarenlang als Virtueel Assistent werkzaam geweest. En het motto ‘cut the crap’ is een rode draad in haar leven. Lees: bewuste keuzes maken.

Cut the crap motto? Ik vertel je er zo meer over.

Het leven van een ondernemer gaat (niet) altijd over rozen

In mijn blog ‘Het leven van een ondernemer gaat (niet) altijd over rozen’ vertelde ik dat ondernemerschap staat voor vrijheid, je eigen tijden en werkdagen bepalen, oftewel je hebt de touwtjes zelf in handen.

Echter, als het drukker begint te worden dan heb je dit niet altijd zelf in de hand. Je business groeit en tegelijkertijd wil je de verwachtingen van je klanten blijven waarmaken. In de tussentijd:

– Worden je werkdagen steeds langer.
– Schuif je bepaalde taken voor je uit (en stapelen de werkzaamheden zich op).
– Moet je soms ook in de weekenden door werken.
– Klanten beginnen aan je trekken.
– Oh ja, je hebt ook nog een privé leven.

Kortom: het leven van een ondernemer gaat niet altijd over rozen…

Cut the crap motto

Klinkt bovenstaande je bekend? Voor vrijwel alles bestaat een oplossing.
Ik omschrijf graag twee meest voor de hand liggende oplossingen:

  • Deal with it.
    Je blijft doorgaan met overleven. Want ja, je hebt immers zelf de keuze gemaakt om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan. Dan hoort dit er nou eenmaal bij. Toch? Met als gevolg dat je continu onder hoogspanning staat; achter de feiten aan lopen, door je agenda geleefd worden, chaotisch werken wat maakt dat sommige zaken tussen wal en schip raken, geen dag ontspanning kunt plannen zónder schuldgevoel.
  • Cut the crap
    Ga met een bezem door je bedrijf en eigen leven heen. Stop met 100 dingen tegelijk doen en ga even terug naar de basis. Waar ligt je passie? Waar ben je goed in? Waar word je blij van? Waar word je ontzettend verdrietig van? Waar krijg je energie van? Het is niet zo moeilijk als je denkt. Als je niet aan jezelf denkt en geleefd wordt, dan zul je nooit tijd vinden om jezelf op te laden.

If you don’t write your own rules, someone else will.

And it won’t be pleasant.
— James Altucher

Deel je week in zoals JIJ het wilt, doe waar je goed in bent en waar je energie van krijgt.

Trust me. Your life gets easier!

Uitbesteden zorgt voor ruimte en groei

Met een bezem door je bedrijf en je leven heen gaan. Klinkt dat makkelijker gezegd dan gedaan? Eigenlijk niet.

Nog steeds spreken wij dagelijks ondernemers die te veel zelf doen. Want ja, wie moet het anders doen? En nog steeds spreken wij ondernemers die nog nooit van het begrip Virtueel Assistent hebben gehoord. Dit terwijl het aantal VA’s in Nederland enorm groeit.

Het beroep Virtueel Assistent is zelfs benoemd tot één van de meest gevraagde beroepen van de toekomst. Dit omdat de aard van ons werk de komende jaren snel gaat veranderen. De digitalisering speelt hierin een grote rol. Er is niet alleen vraag naar nieuwe vaardigheden en competenties. Als ondernemer zijnde krijg je vaak steeds meer te maken met online tools en systemen. De marketing is niet meer zoals vroeger, je kunt je klanten nu met name online bereiken. En daar komt online marketing om de hoek kijken. Daarnaast wil je wellicht ook nog producten of diensten lanceren of verkopen, bedrijfsprocessen automatiseren, je website up-to-date houden, je klanten goed te woord staan via e-mail, chat, Facebook?

Een Virtueel Assistent is zelf ondernemer. Dat maakt dat je niet alleen een ‘assistentje’ inhuurt om jou te ondersteunen, maar je hebt een volwaardige sparringpartner naast je staan. Die taken voor je kan oppakken en daardoor voor ruimte zorgt zodat jij je kunt focussen op hetgeen waar je goed in bent en waar je energie van krijgt. En onze ervaring: eenmaal gewend aan een Virtueel Assistent, dan kun je je al heel snel niet meer voorstellen hoe je die werkzaamheden allemaal in je eentje hebt uitgevoerd ?

Dus onze tip:
Cut the crap, ga met een bezem door je leven en bedrijf heen én besteed uit waar nodig!

Tags

Geef een reactie

Your email address will not be published.

top